Nieuws24 dec '12 12:39

Cotroleurs Haagse tram dragen steekwerend vest

Auteur: Mijke Hurkx

Misschien dragen de controleurs van de Haagse tram HTS binnenkort geregeld een steekwerend vest. Uit een proef moet blijken of met zo'n vest nog goed te werken is.

Dat heeft een woordvoerder van vervoersbedrijf HTM maandag gezegd.

Vijf controleurs testen deze en komende maand twee soorten steekwerende vesten. In maart besluit HTM of het vest wordt ingevoerd voor de conducteurs en of het dragen ervan verplicht wordt. "We bekijken dan of het vest op bepaalde dagen verplicht gedragen moet worden. Bijvoorbeeld in het weekend of tijdens voetbalwedstrijden.''

Het aantal geweldsincidenten tegen HTM-controleurs is de afgelopen twee jaar minder geworden, maar wel heftiger. Harald Hameleers van HTM vindt dat 'je het geweld maar beter voor kan zijn': "Er zijn gelukkig geen steekpartijen geweest de laatste jaren, maar je ziet wel dat mensen agressiever worden. Met de steekwerende vesten kunnen we het veiligheidsgevoel vergroten", zegt hij op BNR.

De proef is een succes als de conducteurs goed met de veiligheidsvesten kunnen werken. "Draagbaarheid, ga je ervan zweten, kun je nog lekker je werk doen, geeft het geen vals gevoel van veiligheid. Beïnvloed het de houding van de conducteurs. Daar letten we op."

Twee jaar geleden was een krappe meerderheid van de medewerkers nog tegen deze maatregel. Het zou te oncomfortabel en te warm zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen