Nieuws15 mrt '13 19:59

AH-directeur: personeel krijgt wat het wil

Auteur: Fleur de Bruijn

Albert Heijn en vakbond CNV hebben samen een nieuwe cao afgesloten. Tot het chagrijn van vakcentrale FNV. Die laatste laat zijn leden staken in de distributiecentra van Albert Heijn, omdat ze het nieuwe akkoord te min vinden. "Ze krijgen alles wat ze willen."

Dit zegt Sander van de Laan, directeur van Albert Heijn, tegen BNR. CNV Dienstenbond en Albert Heijn hebben vrijdagmiddag volledige overeenstemming bereikt over een nieuwe 2-jarige cao voor de medewerkers van de distributiecentra.

Geen handtekening
FNV Bondgenoten wijst het akkoord van de hand en is vast van plan de stakingsacties bij de centra door te zetten. Daar deden vrijdag bij elkaar enkele honderden medewerkers aan mee, in Zaandam, Tilburg, Zwolle en Pijnacker. “Het is heel spijtig om te constateren dat het FNV na meer dan 20 onderhandelingsgesprekken uiteindelijk besloten heeft om geen handtekening te zetten onder deze CAO. We hebben in deze CAO geregeld dat wij werkzekerheid garanderen voor de mensen die nu bij ons in de distributiecentra werken, bovendien hebben we een loonsverhoging van 3,5 procent in twee jaar afgesproken. En toch heeft FNV besloten daar niet aan mee te willen doen", zegt Van de Laan.

Alles wat ze willen
De stakers, zegt Van der Laan, krijgen alles wat ze willen. “Ik heb de afgelopen twee dagen 250 mensen persoonlijk gesproken, ook een aantal van onze stakers en ik krijg een aantal dingen te horen. De medewerkers die staken zijn bezorgd over de werkgelegenheid, maar Albert Heijn garandeert dus de werkgelegenheid en zijn weinig bedrijven die dat doen. Bovendien willen ze loonsverhoging en we geven ze 3,5 procent in twee jaar. Dat is meer dat miljoenen mensen met een pensioen momenteel krijgen.”

Acties dit weekend
FNV Bondgenoten overweegt ook dit weekend actie te voeren en dreigt met acties bij alle zes distributiecentra na het weekend als Albert Heijn niet alsnog over de brug komt. Volgens Van de Laan is het echter maar een kleine groep medewerkers die FNV daarmee vertegenwoordigd. "Ik was vandaag nog in distributiecentrum Zaandam, daar werken 1200 medewerkers en er waren vanmiddag ongeveer 30 mensen aan het staken."

Bovendien, zegt de directeur, geven de meeste medewerkers aan tevreden te zijn. "Er werken bij de centra 3000 mensen met een vast contract, heel veel mensen werken 30 tot 40 jaar bij ons en dat doen ze omdat ze ons een fijn bedrijf vinden. De medewerkertevredenheid van Albert Heijn wordt ieder jaar gemeten en we scoren steeds erg hoog."

Gerelateerde artikelen