Nieuws29 jun '11 06:53Aangepast op 29 jun '11 18:15

A2 dicht door achtervolging

Auteur: Edme Koorstra

De snelweg A2 is vanochtend bij knooppunt Deil in beide richtingen tot tien uur volledig afgesloten wegens een politieonderzoek. Een auto met voortvluchtige criminelen, die eerder op de nacht een geldvervoersbedrijf in Amsterdam hadden overvallen, crashte op de snelweg. De overvallers zijn na een wilde achtervolging door het land ontkomen.

Dat zei een woordvoerder van de politie. De politie raakte ze in de omgeving van Eindhoven kwijt. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. "Dat mag een wonder heten gezien het aantal keren dat op de politie is geschoten'', aldus de woordvoerder.
Rommeltje
De ANWB verwacht vanwege de afsluiting "een rommeltje'' op de wegen in de regio. "De file bij Den Bosch begint zich al te vormen. Het advies luidt om knooppunt Deil te mijden.'' In de omgeving van Eindhoven, waar de achtervolging plaatsvindt, ziet de ANWB nog geen filevorming.
De A15 was ook enige tijd afgesloten, maar die snelweg is inmiddels weer open. Wel zijn de aansluitingen naar de A2 dicht.
Rijkswaterstaat adviseert automobilisten om te rijden via Waalwijk en Gorinchem over de snelwegen A59 en A27.
De overval
In Amsterdam Zuid-Oost is rond drie uur vannacht door meerdere personen een professioneel geldvervoersbedrijf overvallen. De voortvluchtige overvallers crashten vervolgens op de A2 bij Waardenburg, bedreigden een automobilist en reden verder met diens auto verder richting Eindhoven.
Explosieven, automatische wapens
Tijdens de overval gebruikten de daders explosieven en schoten ze met automatische wapens op de politie. Om welk bedrijf het gaat en welk bedrag de overvallers mee hebben genomen is nog niet bekend. Na de overval sloegen de daders op de vlucht.
Crash
Bij het Gelderse Waardenburg crashte vervolgens één of beide vluchtwagens van de dieven. In ieder geval een voertuig vloog daarbij in brand. De daders bedreigden vervolgens een bestuurder met hun automatische wapens en stalen diens auto. Daarmee zijn zij verder gereden.

Gerelateerde artikelen