Nieuws3 jul '13 17:38

Stijging verkoop motorfietsen

Auteur: BNR Webredactie

Na een stroeve start van het jaar lijkt de markt voor nieuwe motorfietsen herstel te tonen. In mei en juni werden respectievelijk negen en zestien procent meer motoren verkocht dan in dezelfde maanden vorig jaar.

Image

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging.

Een kleine opleving daargelaten, vertoonden de verkopen in mei en juni de laatste jaren telkens een daling ten opzichte van dezelfde periode in het jaar ervoor. De bodem lijkt nu echter bereikt; afgelopen mei verlieten 1137 nieuwe motorfietsen de showrooms en in juni 1166.

Aanhoudende kou
De verkoop over het eerste halfjaar vertoont nog een kleine min van bijna vijf procent ten opzichte van januari tot en met juni vorig jaar (6294 stuks versus 6597). Mede door de lang aanhoudende kou kwam de markt in het begin van 2013 moeizaam op gang.

Harley Davidson
Honda was tot en met juni het bestverkochte merk met 1110 exemplaren (marktaandeel 18 procent), voor BMW (1008 stuks; zestien procent) en Yamaha (676 motorfietsen; elf procent). Suzuki en Harley Davidson completeren de top vijf met respectievelijk 606 (10 procent) en 576 (negen procent) verkochte motoren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen