Nieuws5 okt '12 16:31Aangepast op 5 okt '12 19:43

Partijtop verwijt NRC het vertrek van Sap

Auteur: Mijke Hurkx

Door de publicatie van NRC Handelsblad heeft de GroenLinks-partijtop niet de gelegenheid gehad om het vertrek van Jolande Sap binnenskamers op te lossen. Het bestuur laat weten dat ze in alle rust tot een oplossing had willen komen.

Dat zegt de partijtop vrijdagmiddag.

Rond half twee vrijdagmiddag publiceerde NRC Handelsblad een artikel waarin zij schreven dat verschillende bestuursleden geen vertrouwen meer hadden in het leiderschap van Sap. Naar aanleiding van het bericht heeft Sap haar vertrek aangekondigd.

Partijvoorzitter Heleen Weening: "Alles overziend was het vertrek van Jolande Sap onvermijdelijk geworden. We betreuren het zeer dat het zo gelopen is. Dat doet niets af aan onze waardering voor de enorme inzet en energie waarmee Jolande zich ingezet heeft voor de idealen van GroenLinks”.

Geen vertrouwen
Het partijbestuur had geen vertrouwen meer in het leiderschap van Sap en schrijft op de website van GroenLinks:

Jolande Sap heeft niet langer het benodigde draagvlak en is niet meer in staat om effectief en gezaghebbend leiding te geven aan de fractie en de partij. Daardoor is een krachtige herstart van de partij na de teleurstellende verkiezingsuitslag van 12 september 2012 onmogelijk geworden.

Helaas hebben we Jolande Sap hiervan niet kunnen overtuigen en zagen ons dus uiteindelijk genoodzaakt aan te dringen op haar vertrek. Het partijbestuur betreurt dat door de publicatie van NRC Handelsblad de zaak niet binnenskamers tot een oplossing heeft kunnen komen die voor iedereen minder schadelijk zou zijn geweest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen