Nieuws18 nov '13 06:12

OM eist in strafzaak tegen Hooijmaijers

Auteur: BNR Webredactie

Oud-VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers en zijn echtgenote horen maandag bij de rechtbank in Haarlem hoe het Openbaar Ministerie (OM) over hun strafzaak denkt.

Het OM zal het verzamelde bewijs toelichten en een strafeis formuleren. Het verdenkt Hooijmaijers en zijn vrouw van corruptie, witwassen en valsheid in geschrifte.

Hooijmaijers (52) heeft de beschuldigingen tijdens de rechtszaak de afgelopen weken in uitvoerige betogen en vaak op hoge toon van de hand gewezen. Volgens hem is hij het middelpunt van een deels politiek proces. Hij bezwoer te blijven strijden voor zijn recht.

Het onderzoek naar de ex-politicus heeft ruim 3 jaar geduurd. Aanvankelijk vervolgde het OM Hooijmaijers voor feiten die in de periode 2005-2009 zouden zijn gepleegd, toen de beklaagde gedeputeerde Ruimtelijke Ordening en Financiën was in Noord-Holland. Bij de start van het proces breidden de twee officieren van justitie de pleegperiode uit met 2004.

Hooijmaijers zou via zijn adviesbureau Move Consultants omkopingsgeld hebben doorgesluisd. Als tussenstation zou een bevriende makelaar zijn gebruikt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen