Nieuws2 nov '11 18:42

Staatssecretaris dist debatvoorzitter [Video]

Auteur: BNR Webredactie

Tijdens het debat over de bezuinigingen op het persoonsgebonden budget onderbrak voorzitter Pauline Smeets staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid). Die snoerde haar op haar beurt hardhandig de mond. Catfight!

Terwijl de staatssecretaris uitlegt dat het pgb een prettige regeling was voor de mensen die er gebruik van maakten, maar ook heeft geleid tot "luiheid" in de zorg, klinken protesten vanuit het publiek. Voorzitter Pauline Smeets (PvdA) wil ingrijpen maar krijgt de hand van Veldhuijzen in het gezicht.

"Mag ik zelf bepalen of ik afgeleid word of niet?", vraagt Veldhuijzen nog. Terwijl een verbouwereerde Smeets alsnog het woord neemt doet de staatssecretaris een ademhalingsoefening om kalm te blijven. En dat lukt, want ze hervat: "Voorzitter, dank u voor deze.. interruptie."

Veldhuijzen toonde zich sowieso scherp in het hoogoplopende debat. Zo beweert de koepel van zorgverzekeraars - voor wie het oud pgb een melkkoe was - dat de nieuwe regeling "te vaag" is. Veldhuijzen: "Er zijn geen vage begrippen. Zorgverzekeraars Nederland heeft heel andere aarzelingen."

Gerelateerde artikelen