Programma4 nov '13 18:49Aangepast op 5 nov '13 00:23

Paul van Liempt | De Alliantie, overheidsmanager en vast contract

Auteur: Derk de Vos

Met bijna zestigduizend woningen is de Alliantie een van de grootste woningcorporaties in Nederland. Rob Haans is sinds kort de nieuwe directievoorzitter. Volgens het laatste kwartaalbericht van ING gaat het weer goed met de sector.

Dat komt door dalende investeringen, verlaging van de beheerslasten en huurverhogingen. Aan Haans de vraag of hij dezelfde positieve signalen ziet.

Overheidsmanager van het jaar
"De overheid heeft leiders nodig met uitzonderlijke managementkwaliteiten, die met tegenstrijdige belangen kunnen omgaan en bekend zijn met de dynamiek van politiek/ambtelijke verhoudingen", aldus juryvoorzitter Johan Remkes. Overheidsmanager van het jaar 2013 Leon van Halder, directeur-generaal Curatieve Zorg op het ministerie VWS, vertelt welke hij leiderschapskwaliteiten hem tot winnaar hebben gemaakt.

Vast contract
Drie tijdelijke contracten, en daarna einde verhaal. Dat is de realiteit voor veel werknemers in Nederland. Detacheerbedrijf Meurswerkt werkt anders: flexmedewerkers die bij een bedrijf na hun tijdelijke contract weg moeten, krijgen een vast contract, en worden daarna gedetacheerd bij hun oude bedrijf. Te gast is de directeur Caroline Bekkering.

Wat denkt het journalistenpanel?
Wat heeft het Kabinet Rutte II tot nu toe bereikt? En welke capaciteiten moet een burgemeester van Utrecht zeker bezitten? Het journalistenpanel bespreekt het; Wilma Kieskamp, chef opnie redactie bij Trouw, Wouter van Noort, economieredacteur van Elsevier en Hans Wammes, journalist NRC Handelsblad.

Ontslagrecht
Versoepel het ontslagrecht niet. Dat bepleit Alfred Kleinknecht hoogleraar Economie van Innovatie in zijn afscheidsrede. Na ruim 35 jaar neemt hij morgen afscheid als hoogleraar aan de TU Delft.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen