Nieuws30 mrt '12 15:18Aangepast op 30 mrt '12 16:32

Opstelten: politiestaking moet veilig

Auteur: Bart Tuinman

Bij de aangekondigde politie-acties mag de openbare orde onder geen beding in gevaar komen. Dat zegt minister Opstelten van Veiligheid op BNR.

Hij reageert daarmee op de acties in de grote steden, die de politiebonden voor volgende week donderdag hebben aangekondigd. Winkeliers in de grote steden zijn bang voor een toename van winkelovervallen. Minister Opstelten houdt de acties goed in de gaten zegt hij. "Ik heb liever geen acties laat dat duidelijk zijn. Maar er is een kader waar men binnen kan opereren met de acties", vertelt Opstelten. "De openbare veiligheid mag nooit in het geding komen".

Burgemeesters
"Ik ga kijken waar men mee komt. En dan ga ik kijken of het wel of niet kan", laat Opstelten weten. Maar de burgemeesters hebben volgens de minister ook een verantwoordelijkheid. "De burgemeesters hebben een verantwoordelijkheid en die zullen ze zeker nemen als ze vinden dat het nodig is".

Juridische stappen
Opstelten gaat eerst kijken wat men precies gaat doen. Daarna gaat hij bekijken of er maatregelen tegen de acties moeten worden genomen. "Is het op een grens die niet meer aanvaardbaar is, dan gaat de burgemeester naar de rechter en wint dat kortgeding", vertelt hij op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen