Nieuws13 feb '13 06:25

Pronken met celebrity niet altijd slim

Auteur: BNR Webredactie

Goede doelen pronken graag met celebrities. Soms is hun bijdrage weinig zinvol, en vangen de celebrities ruime vergoedingen. Bill Clinton, die vanavond in Nederland is als gast van de Nationale Postcode Loterij, zou wél veel betekenen voor goede doelen.

"Het betekent veel voor een goed doel, als een celebrity zich eraan verbindt", zegt Marieke van Schaik, managing director van de Nationale Postcodeloterij. De goededoelenloterij steunt sinds 2005 het werk van de Clinton Foundation.

"Clinton opent deuren waar die voor anderen gesloten blijven. Met zijn foundation heeft hij de prijzen van medicijnen voor HIV Aids omlaag gekregen", zegt Van Schaik.

Onkostenvergoeding
Clinton besteedt veel tijd en aandacht aan zijn foundation volgens Ralph van Hessen, eigenaar van p.r.- en communicatiebureau Winkelman Van Hessen. Maar dat geldt, zo vertelt hij, lang niet voor alle celebrities die zijn verbonden aan een goed doel. "Te vaak wordt iemand gekozen, alleen omdat hij bekend is." Vervolgens komt zo iemand een of twee keer per jaar opdraven bij een bijeenkomst, en blijft het daarbij.

Van Hessen: "Je moet als goed doel iemand kiezen die zich met hart en ziel inzet". Vaak krijgen celebrities ook nog eens een flinke onkostenvergoeding voor het werk dat ze doen voor een goed doel. "In vijftig procent van de gevallen krijgen ze daar een ruime vergoeding voor."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen