Nieuws12 jun '13 14:39

'Inbraak via dakraam Ibn Ghaldounschool'

Auteur: BNR Webredactie

De diefstal van de examens op de Ibn Ghaldounschool in Rotterdam is niet gepleegd met de sleutel die is kwijtgeraakt, maar door een inbraak via het dakraam.

De verdachten verschaften zich de toegang tot de afgesloten kamer, die als kluis diende, via een dakraam van een andere ruimte, bevestigen woensdag bronnen rond het onderzoek.

Dakplaat verwijderd
Het Openbaar Ministerie en de school willen daar in verband met het onderzoek niets over zeggen. Toen de inbrekers via het dakraam in een kamer stonden die grenst aan de kamer waar de examens lagen en die is afgesloten met een kluisdeur, zijn ze via een verlaagd plafond naar de kluiskamer gekropen. Ze hoefden enkel wat dakplaten te verwijderen.

Verdwenen sleutel
De school raakte in 2010 een van de drie sleutels kwijt van de kluiskamer, waarin de examens worden opgeborgen. De schoolleiding besloot het slot niet te vervangen, maar een nieuwe, extra sleutel te laten maken. De verdwenen sleutel is nooit meer boven water gekomen.

Toen vorige maand duidelijk werd dat het vwo-examen Frans uit de kluis was gestolen, waren er geen sporen van braak op de bergplaats te zien. Daardoor werd gedacht dat de kamer hoogstwaarschijnlijk met een sleutel was opengemaakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen