Nieuws14 sep '12 17:46Aangepast op 14 sep '12 22:29

William woest vanwege borsten Kate

Auteur: Fleur de Bruijn

Het enige lichaamsdeel waar de Britse Koninklijke familie om bekend stond was de stiff upper lip. De jonge generatie brengt wat meer spanning: eerst de billen van Harry, nu zijn de borsten van Kate op de foto gezet, maar daar zijn William en Kate niet blij mee.

Na naaktfoto's van een in Las Vegas feestende prins Harry, is het Britse koningshuis opnieuw in grote verlegenheid gebracht. Dit keer door de publicatie van prinses Kate in enkel een bikinibroekje. Het Britse stel is not amused: William en Kate spannen een rechtszaak aan tegen het Franse magazine Closer.

Het paar vindt dat met de foto's 'een grens is overschreden'. De publicatie doet volgens hen denken aan 'de ergste misstanden van pers en paparazzi tijdens het leven van prinses Diana'. De moeder van prins William kwam in 1997 om het leven toen ze in Parijs werd achtervolgd door paparazzi.

Onmiskenbaar Kate
De foto's zijn genomen, toen het paar vorige week op vakantie was op een Frans kasteel in de Provence. Dat is eigendom van een neef van de Britse vorstin Elizabeth II, de grootmoeder van William. De foto's, van grote afstand genomen met een telelens, zijn vaag. Maar dat het om Kate en William gaat, is onmiskenbaar.

Een Italiaans tijdschrift wil de toplessfoto's ook publiceren. Het blad Chi zegt maandag 26 pagina's aan William en Kate te besteden. "Dat zij de toekomstige Britse vorsten zijn, maakt het artikel interessanter. Het toont op een volkomen natuurlijke manier het dagelijks leven van een beroemd, jong en modern verliefd stel'', zei de hoofdredacteur vrijdag. Chi en Closer zijn eigendom van hetzelfde bedrijf, de uitgeverij van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi.

News of the World
Volgens de BBC zijn de foto's vorige week ook aangeboden aan Britse kranten, maar die wilden er niet aan. De Britse tabloids zijn netter geworden na het afluisterschandaal rond en de teloorgang van News of the World.

Vorige maand verschenen er blootfoto's van prins Harry, de broer van prins William. Hij was op vakantie in Las Vegas en speelde met anderen een stripspelletje. De foto's verschenen op een Amerikaanse entertainmentsite.

Murdoch
Het Britse paleis waarschuwde de Britse kranten dat publicatie van de foto's een inbreuk zou zijn op de privacy van de 27-jarige Harry. Daar werd in eerste instantie naar geluisterd, maar later publiceerde de krant The Sun de foto's toch. Het tabloid liet vrijdag weten niet van plan te zijn de foto's van Kate te publiceren. Volgens hoofdredacteur Dominic Mohan van The Sun, eigendom van de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch, is er een verschil met de foto's van prins Harry. "Prins Harry was op een feest met een grote groep onbekenden, van wie er één een foto vrijgaf voor het publieke domein'', verklaarde hij.

Gerelateerde artikelen