Nieuws27 nov '13 10:45Aangepast op 27 nov '13 15:54

Ajacied nog zwaargewond in ziekenhuis na val

Auteur: BNR Webredactie

De Ajax-supporter die gisteravond in de Amsterdam ArenA van de tribune is gevallen, ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis. Dit heeft een woordvoerster van de politie vanochtend meegedeeld.

Image

Tijdens de wedstrijd Ajax-FC Barcelona viel de man vanaf de eerste rij van de tribune van de F-side 5 meter naar beneden. Hij liep daarbij ernstig hoofdletsel op. Een traumahelikopter en twee ambulances rukten uit om de man te helpen.

Onderzoek veiligheid
De Amsterdam ArenA onderzoekt de veiligheidssituatie in het stadion nadat de Ajax-supporter van de tribune is gevallen. Er zijn al camerabeelden bestudeerd en er is met omstanders gesproken, zo heeft directeur Henk Markerink vanmiddag laten weten.

Markerink gaat in samenspraak met de politie en de directie van Ajax bekijken of aanvullende maatregelen nodig zijn. "De situatie is op zich niet onveilig'', verklaart de directeur. "Elke brug of viaduct heeft een hekje waar je overheen kunt vallen.'' Het hek in de ArenA is 1,10 meter hoog. Door het verder verhogen wordt het zicht op het voetbalveld ontnomen.

Bescherming
De betonnen gracht is aangelegd om te voorkomen dat supporters het voetbalveld op kunnen komen. Markerink: "Dat is voor de bescherming en veiligheid van de spelers. Dat is een eis van de KNVB.''

De KNVB meent dat acute maatregelen niet nodig zijn. "Het is vreselijk als zoiets gebeurt, maar de ArenA is een goedgekeurd stadion'', zei een woordvoerder. "Ze voldoen aan alle eisen.'' Ook de internationale voetbalbonden UEFA en FIFA hebben het stadion goedgekeurd. De ArenA denkt over enkele weken te weten of aanvullende maatregelen nodig zijn.

Het is de eerste keer sinds de ingebruikname van het stadion in 1996 dat er zich zo'n ernstig incident heeft voorgedaan. In 2003 viel een supporter naar beneden die op de rand van het hek ging staan, maar hij raakte slechts lichtgewond. Een andere keer sprong een toeschouwer naar beneden in de gracht. Ook zijn verwondingen vielen mee.

Ajax won de wedstrijd tegen de Spanjaarden met 2-1. Voor de Amsterdammers scoorden Serero en Hoesen. Xavi maakte vanaf de penaltystip het enige doelpunt voor Barcelona.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen