Nieuws4 sep '12 12:46

Officierenactie tegen bezuinigingen

Auteur: Anne-Greet Haars

Het moet afgelopen zijn met het rücksichtslos bezuinigen op Defensie. Het hogere defensiepersoneel start daarom een actie tegen mogelijke nieuwe bezuinigingen bij Defensie. 

Bijna alle politieke partijen willen bezuinigen, tot groot verdriet van de Gezamenlijke Officieren Verenigingen en het Middelbaar- en Hoger Burgerpersoneel bij Defensie.

Voorzitter van de officierenvereniging, Rob Hunnego, is echt boos. “Ik ben boos omdat de Nederlandse politici niet het hele verhaal vertellen aan de Nederlandse bevolking. Ze vertellen alleen maar dat je zonder consequenties kan bezuinigen op defensie. Daarom leg ik vandaag aan het Nederlandse volk uit wat de consequenties zijn.”

Eerder zei ook minster Hillen dat meer bezuinigen onverantwoorderlijk is. "Verder snijden maakt de krijgsmacht invalide."

Desastreus
“De effecten van de bezuinigingen zijn desastreus. Van de 7,6 miljard is ongeveer 4,5 miljard bestemd voor het personeel. Je kan niet morgen stoppen met het betalen van de salarissen. Dan hebben we nog een miljard nodig voor langlopende investeringen.  De winst zit alleen maar in de exploitatie van de krijgsmacht en dus blijven we in de kazernes en hebben we geen mogelijkheden om de dingen te doen waarvoor we zijn.”

Het persoonlijke belang van het Nederlandse volk wordt volgens Hunnego door de bezuinigingen getroffen. “Bijvoorbeeld de veiligheid op straat: wij ondersteunen politie en burgemeester wanneer we onze nationale taken uitvoeren.”

Buitenland
“We verdienen onze boterham in het buitenland. We kunnen de zorg en onderwijs betalen omdat we in het buitenland actief zijn. Ik vind dat de minister van Economische Zaken dat verhaal ook een keer moet vertellen”, zegt Hunnego.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen