Nieuws2 mei '11 17:26

Schiermonnikoog 3 weken zonder telefoon en internet

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Alle 900 inwoners van Schiermonnikoog moeten hun postduiven maar weer nieuw leven inblazen: komende drie weken zal het eiland nog afgesloten zijn van telefonie én internet. Het waddeneiland zit al sinds drie dagen zonder verbinding, volgens KPN duurt de storing nog tot 18 mei.

Volgens RTV Noord gaat het om een probleem in een van de telefooncentrales. Het is niet bekend wat er precies aan de hand is en waarom de oplossing zo lang op zich laat wachten.
“Veertig procent van de inwoners heeft nu geen telefoon- en internetverbinding, en de overige zestig procent heeft sporadisch een telefoonverbinding. Ze moeten dan vijf keer opnieuw draaien", zegt een ondernemer tegen de website webwereld.nl.
Bovendien komt het vakantieseizoen eraan, stipt de Schiermonnikoogse ondernemer aan. “Dan komen er zo’n honderdduizend mensen die in de huisjes willen internetten.” Schiermonnikoog werkt nog aan een eilanddekkend WiFi-netwerk, wat via coax-aanbieder Kabel-Noord wordt opgezet. Die draadloze internetverbinding is nog niet operationeel.
Twee jaar geleden werd Schiermonnikoog ook afgesneden van moderne telecommunicatie. Toen was er door een boot een kabel kapot getrokken.
KPN kan pas rond middennacht een reactie geven, liet het aan BNR weten. Ze willen het probleem eerst in kaart brengen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen