Nieuws22 nov '12 12:08

Jonge liberalen onderstrepen idealen

Auteur: Marjan van den Berg

Wordt de VVD een machtspartij zonder principes of durft de partij te kiezen voor haar idealen? Dat is de vraag die alle VVD'ers zichzelf moeten stellen, zo schrijft JOVD-voorzitter Jarico Vos donderdag in een ingezonden brief in de Volkskrant.

Wees geen ja-knikker, maar durf tegen te stemmen als het nodig is en strijd samen met ons voor een liberaler Nederland. Dat is de oproep van de voorzitter van de jonge liberalen aan VVD'ers in de Eerste en Tweede Kamer. In het huidige regeerakkoord zijn de sociaal-economische principes het kind van de rekening door onder andere de nivelleringsafspraken, zo stelt hij.

"We snappen ook dat als je een coalitie sluit, je dingen moet geven en nemen. Daar zijn wij ook absoluut niet tegen", zegt Vos in een toelichting op BNR, "Wij krijgen berichten van mensen die zeggen: wij verdienen met z'n tweeën wat, maar als mijn vrouw de helft minder gaat werken, houden wij meer geld over. Als liberalen zeggen wij: werken moet lonen. Dus als het inderdaad een keer nodig is, moet je je durven uitspreken en eventueel tegenstemmen als je Eerste- of Tweede-Kamerlid van de VVD bent."

Onrust
Binnen de VVD ontstond eerder grote onrust over de koopkrachteffecten van de inkomensafhankelijke zorgpremie voor de middeninkomens. Uiteindelijk besloten VVD en PvdA het regeerakkoord op dit punt aan te passen.

Diverse VVD-afdelingen willen dat het partijbestuur een regeerakkoord in de toekomst aan de leden voorlegt, zoals dat ook bij de PvdA traditie is. Zij zullen daar op het congres een motie over indienen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen