Nieuws5 mrt '13 13:16

Sacha de Boer stopt bij NOS Journaal

Auteur: BNR Webredactie

Nieuwslezeres Sacha de Boer stopt bij het NOS Journaal. De 45-jarige presentatrice is een van de vaste gezichten van het NOS Achtuurjournaal.

Op 3 mei is ze voor het laatst te zien, maakte de NOS dinsdag bekend. De Boer vertrekt na 17 jaar bij de omroep. Ze wil zich gaan richten op andere dingen. "Nu ik 10 jaar het Achtuurjournaal heb gepresenteerd, leek me dat een mooi moment om iets anders te gaan doen en me onder andere meer te richten op fotografie'', zegt De Boer.

De Boer neemt met pijn in het hart afscheid van de NOS en haar collega's. "Ik heb hier al die jaren met ongelooflijk veel plezier gewerkt."

Maar ze wil zich nu op een andere vorm van journalistiek gaan concentreren. Eerder was ze naast haar werk als anchor ook fotograaf bij de NOS: daar wil ze zich nu meer op gaan toeleggen. "Na 21 jaar dagelijkse deadlines heb ik enorme behoefte aan 'slow journalism'. Geen waan van de dag, maar langer aan een verhaal werken. Dieper ergens op ingaan.''

Verwerken
Hoofdredacteur NOS Nieuws, Marcel Gelauff, moest het vertrek even verwerken. "Het is heel moeilijk voorstelbaar dat Sacha binnenkort niet meer bij ons is. Ik snap dat ze voor zichzelf een andere keus maakt, maar we zullen haar heel erg missen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen