Nieuws20 mrt '13 11:04Aangepast op 20 mrt '13 13:55

Bus van viaduct gereden bij Alkmaar

Auteur: BNR Webredactie

Een bus van Connexxion is woensdagochtend op de Nieuwe Schermerweg bij Alkmaar van het talud gereden na een aanrijding met een auto. Hierbij zijn drie personen gewond geraakt, onder wie de buschauffeur.

Foto: Harmen van der Veen
Foto: Harmen van der Veen

 De overige twee gewonden zaten in de auto. Dit zegt een woordvoerster van de politie. "Op dit moment zijn we nog bezig met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval", vertel de politiewoordvoerster Petrie Koenen. "Er zijn drie mensen overgebracht naar het ziekenhuis, twee mensen uit de personenauto en een chauffeur van de bus."

In de bus, lijn 160 richting Heerhugowaard, zaten volgens de politiewoordvoerster drie passagiers. Die zijn ter plekke in een tuincentrum onderzocht door ambulancepersoneel.

Aanrijding
De bus van Connexxion schoot na de aanrijding van het wegdek, gleed naar beneden het talud af en kwam tot stilstand tegen de vangrail van de provinciale ringweg N242 rond Alkmaar. Die weg blijft gedeeltelijk afgesloten totdat de politie klaar is met het onderzoek. De Nieuwe Schermerweg is sinds het middaguur weer open.

"Het is een chaotische situatie", vertelt BNR's verslaggever Harmen van der Veen. "Op het kruispunt achter mij ligt allemaal glas, het lijkt alsof daar een aanrijding is geweest. De bus moest uitwijken en is aan de verkeerde kant van de vangrail terecht gekomen."

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen