Nieuws25 aug '11 08:29

Korting op OV-chipkaart werkt niet

Auteur: Harmen Simon Teunis

Reizigers in het openbaar vervoer die met korting op hun ov-chipkaart reizen zijn vaak niet goedkoper uit dan hun medereizigers die met hun ov-kaart geen korting krijgen. En dat komt vooral door de slechte samenwerking tussen de vervoersregio's.

De korting op een ov-chipkaart geldt vaak alleen maar in het gebied waarvoor de korting is uitgegeven. Ook moet in een ander vervoersgebied opnieuw een opstaptarief worden betaald. Daardoor wordt het reizen duurder. Dat meldde het OV Loket, de onafhankelijke ombudsman voor beter openbaar vervoer.

Reizigers komen in de problemen als kortingsproducten van verschillende vervoerders op hun ov-chipkaart staan. De ene korting werkt wel, maar als ze doorreizen met een andere vervoerder werkt die korting ineens niet meer. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij reizigers die eerste de trein pakken en vervolgens verder gaan met een regionale bus.

Het OV loket roept alle betrokken partijen op zo snel mogelijk de probleem op te lossen. De organisatie vindt dat de belangen van de vervoerders ondergeschikt moeten zijn aan het gemak van de reizigers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen