Nieuws12 feb '13 17:49

Verzekeraars willen meer investeren in Nederlandse economie

Auteur: BNR Webredactie

Nederlandse verzekeraars willen een groter deel van hun geld investeren in de Nederlandse economie. Ze hopen dat de economie daardoor beter gaat draaien.

De verzekeraars willen het midden- en kleinbedrijf helpen, dat moeite heeft met het verkrijgen van kredieten. Ook hopen ze de problemen op de woningmarkt te verminderen. Dat meldde het Verbond van Verzekeraars.

In totaal beheren de verzekeraars ruim 400 miljard euro van hun klanten. Ruim de helft hiervan wordt al geïnvesteerd in Nederland. Dat aandeel zou dus flink omhoog moeten. De verzekeringssector heeft zelf uiteraard ook belang bij een goed draaiende Nederlandse economie.

Tweede Kamer
Woensdag vergadert de Tweede Kamer over kredietverlening. De verzekeraars roepen de politiek op om het aantrekkelijker te maken om te investeren, bijvoorbeeld door het invoeren van een speciaal kredietratingsysteem. Dit geeft volgens het verbond meer houvast voor bedrijven en geeft kredietverstrekkers inzicht in de kredietrisico’s en het bijbehorende kapitaalbeslag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen