Nieuws7 aug '12 17:41

50Plus opent medicijnenmeldpunt

Auteur: Melvin Captein

De nieuwe politieke partij 50Plus heeft een meldpunt voor te dure medicijnen geopend. Het is de bedoeling dat mensen gaan aangeven welke geneesmiddelen in het buitenland goedkoper zijn.

Met de resultaten die via het meldpunt worden vergaard wil de partij de minister van Volksgezondheid dwingen om de farmaceutische industrie de prijzen voor medicatie te laten aanpassen.

Prijsverlaging
Volgens 50Plus kan door prijsverlagingen op een redelijke manier worden bespaard op de kosten van de zorg. "Ziektekostenpremies blijven op die manier betaalbaar en het eigen risico hoeft niet te worden verhoogd”, aldus 50Plus-lijsttrekker Henk Krol.

Pompe en Fabry
Volgens de partij zijn veel medicijnen in het buitenland goedkoper dan hier. Vorige week was er hierover nog grote discussie, toen het College van Zorgverzekeringen stelde dat de medicijnen voor de ziekten van Pompe en Fabry niet meer vergoed moesten worden, omdat de kosten niet tegen de baten zouden opwegen. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid ging daarop met de fabrikanten rond de tafel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen