Nieuws20 jun '12 16:18

'Afgekeurde goal Oekraïne schoolvoorbeeld matchfixing'

Auteur: Pieter van den Akker

Het is niet uitgesloten dat er rondom de EK-wedstrijd Engeland-Oekraïne matchfixing heeft plaatsgevonden. Dat zegt voetbaljournalist Iwan van Duren van VI.

Van Duren, die met collega Tom Knipping onlangs het boek Voetbal & Maffia uitbracht over matchfixing, houdt er rekening mee dat ooit boven water komt dat er een omkoopschandaal kleeft aan het duel tussen de Engelsen en Oekraïners van gisteravond.

Van Duren, die zich een dag later nog altijd boos kon maken om de onterecht afgekeurde goal van Oekraïne, zei woensdag op VI Radio dat omkoping niet te bewijzen is. Hij voegde er aan toe dat het er bij hem echter niet ingaat dat de scheidsrechter en zijn assistenten allemaal niet hebben gezien dat de bal de doellijn had gepasseerd. Ze stonden er notabene vlakbij, merkte Van Duren op.

Het voorval is volgens de journalist een 'ABC van wat je in Voetbal & Maffia kan lezen'. Over de scheidsrechter zei Van Duren dat hij over drie maanden door de UEFA uit de running kan worden gehaald en dat over een paar jaar wel eens smerige details over hem kunnen komen bovendrijven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen