Nieuws27 mei '12 15:48

Omzeil de belaste kilometervergoeding

Auteur: Fleur de Bruijn

De belaste kilometervergoeding kan deels worden omzeild door gebruik te maken van de werkkostenregeling. Dat schrijft de Gooi en Eemlander zaterdag.

Op dit moment kan de werkgever de werknemer 19 cent per kilometer belastingvrij vergoeden voor woon- werkverkeer of als deze met zijn eigen auto zakelijke kilometers maakt. Straks wordt de kilometervergoeding gezien als een belastbare vergoeding. De vergoeding van het woon-werkverkeer moet bij het bruto-inkomen worden opgeteld.

Werkkostenregeling
Maar er is een manier om hier deels onderuit te komen: de werkgever kan een beroep doen op de werkkostenregeling. Met de regeling kan de werkgever een bepaald percentage procent van de loonsom belastingvrij besteden aan zijn personeel. Nu is dat 1,4 procent, maar dat wordt in 2013 verhoogd naar 1,6 procent. In 2014 stijgt dat waarschijnlijk naar 2,1 procent.

Van de werkkostenregeling wordt gebruikgemaakt bij bijvoorbeeld kerstpakketten en bedrijfsuitjes. Maar ook de vergoeding voor woon-werkverkeer kan daaronder vallen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen