Nieuws25 apr '12 22:07Aangepast op 26 apr '12 06:52

'Kunduz-coalitie' in overleg over begroting

Auteur: Anne-Greet Haars

De fractievoorzitters van VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie zijn woensdagavond om tafel gegaan met demissionair minister van Financiën De Jager en Staatssecretaris Frans Weekers.

Image

Ze zijn bijeen in de kamer van D66-leider Alexander Pechtold. VVD-fractieleider Stef Blok zei bij aanvang van het overleg; "We gaan kijken of we met een aantal partijen een oplossing kunnen vinden voor het begrotingstekort van volgend jaar.''

Eerder op de avond waren de fractievoorzitters van VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie bijeen op de werkkamer van VVD-fractieleider Stef Blok. Daar hebben ze overlegd over maatregelen die volgens hen nodig zijn om een basisbegroting te kunnen maken voor volgend jaar.

Geen reacties
Na afloop wilden de betrokken politici niet ingaan op de situatie. Arie Slob van de ChristenUnie zei dat er hard werd gewerkt om tot een overeenkomst te komen. Fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma van het CDA stelde ook niets te willen zeggen. Daar was hij de afgelopen zeven weken wel handig in geworden, verwees hij naar de mislukte onderhandelingen in het Catshuis.

Kunduz-coalitie
De combinatie van deze vijf partijen wordt wel de Kunduz-coalitie genoemd, omdat die de politietrainingsmissie naar Kunduz in het noorden van Afghanistan mogelijk heeft gemaakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen