Nieuws31 mei '13 11:32

Rusland: niet voor herfst raketten naar Syrië

Auteur: BNR Webredactie

Een bron binnen de Russische wapenindustrie heeft vrijdag tegengesproken dat Rusland luchtafweerraketten heeft geleverd aan Syrië.

De eerste zending van de S-300-raketten zal waarschijnlijk niet voor de herfst worden verscheept, zei hij tegen het Russische persbureau Interfax.

Luchtaanvallen
De Syrische president Bashar al-Assad zei in een donderdagavond uitgezonden interview met een Libanese tv-zender dat een eerste lading Russische luchtafweerraketten in zijn land was gearriveerd. De rest zou volgens de president snel komen.

De bron binnen de wapenindustrie suggereerde dat de verscheping van de raketten kan worden versneld, als buurlanden luchtaanvallen op Syrië uitvoeren of als de internationale gemeenschap een no-fly-zone boven Syrië instelt.

Bemande vliegtuigen
Rusland heeft toegezegd een order voor de levering van de luchtafweerraketten uit te voeren. De regering in Moskou zei dat het zo andere landen ervan probeert te weerhouden militair in Syrië in te grijpen. De S-300-raketten kunnen bemande vliegtuigen en geleide projectielen uit de lucht halen. Westerse deskundigen zeggen dat de levering de kansen van Assad om in Syrië aan de macht te blijven kan vergroten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen