Nieuws24 okt '13 10:34Aangepast op 24 okt '13 11:20

Aanhouding voor inbraak in Russisch gebouw

Auteur: BNR Webredactie

De man die wordt verdacht van de inbraak in een Haags gebouw dat wordt beheerd door de Russische ambassade is aangehouden. De 43-jarige veelpleger werd woensdagavond opgepakt in Den Haag.

In het pand aan de Banstraat werden na de inbraak sporen van de man gevonden. Bovendien leek de manier waarop de inbraak was gepleegd veel op de werkwijze van de man, die in het verleden vaak met justitie en de politie in aanraking is geweest voor inbraken en insluipingen.

De verdachte wordt waarschijnlijk morgen voorgeleid. Het onderzoek naar de verdachte gaat tegelijkertijd door. De politie bekijkt of de man ook kan worden gelinkt aan andere inbraken in de Banstraat.

Persoonlijke bezittingen gestolen
De Russische ambassade en het Nederlandse ministerie zijn op de hoogte van de aanhouding. Het pand waar werd ingebroken viel overigens onder het beheer van de Russische ambassade, maar is geen diplomatieke vestiging. De verdachte nam persoonlijke bezittingen mee van de bewoonster.

De inbraak was niet het eerste incident in het tumultueus verlopende Nederland-Ruslandjaar en volgde kort op de mishandeling van de tweede man van de Nederlandse ambassade in Moskou.

Gerelateerde artikelen