Nieuws1 nov '12 20:17

Bijna 30 soldaten gedood in Syrië

Auteur: Harmen Simon Teunis

Bij een aanval op drie wegversperringen van de Syrische strijdkrachten in het noorden van het land zijn donderdag 28 militairen en vijf rebellen gedood.

De aanvallen waren gericht op de hoofdweg van Damascus naar het noorden en niet ver van de plaats Saraqib, 45 kilometer ten zuidwesten van de economische hoofdstad Aleppo.

De aanvallen zijn gemeld door een groepering die het regime in Damascus bestrijdt, het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR). Het staatspersbureau SANA meldde deze gevechten niet. Volgens het SOHR hebben de aanvallers zich weer van de hoofdweg teruggetrokken uit vrees voor luchtaanvallen.

In het hele land kwamen donderdag zeker 150 mensen om het leven. Onder hen waren 40 burgers, 72 soldaten en 38 rebellen, zei het Observatorium.

De botsingen kwamen op de dag dat de Syrische Nationale Raad, de belangrijkste oppositiegroep, de Verenigde Staten hekelden na hun waarschuwing voor stijgend islamitisch extremisme onder rebellen. "Het Westen en zijn partners zijn schuldig aan de toenemende radicalisering'', volgens de raad.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen