Nieuws29 okt '13 08:05Aangepast op 29 okt '13 10:20

Stormschade: 95 miljoen euro

Auteur: Thijs Baas

De schade als gevolg van de harde storm van gisteren bedraagt 95 miljoen euro. Dat zegt Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars in een eerste schatting.

Het opruimen van alle omgewaaide bomen en rondvliegende takken is wel zo'n beetje klaar. Ook bij de verzekeraars is het gros van de geleden schade die er gisteren door de storm is geleden nu bekend.

"We kunnen spreken van een aanzienlijke schade", bevestigt Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars. "Het precieze aantal claims kennen we niet. Die optelsom wordt nu gemaakt door de bijna tweehonderd schadeverzekeraars, maar op basis van de eerste prognoses komen we uit op dit bedrag. Dat betreft vooral opstalschade. Er zijn veel bomen omgevallen, maar ook rondvliegende schuttingen, puin en noem maar op."

Particuliere schade
Vooral de schade aan huizen, daken en auto's is aanzienlijk, bevestigt Buis. Bij dit schadebedrag van 95 miljoen euro zit overigens nog niet de schade van de overheid en de landbouwsector. "Het gaat echt op de particuliere schade. De schade volgt de storm die vooral langs de kustlijn trok. Daar zien we de meeste meldingen en de hoogste schadebedragen. In totaal kunnen we spreken van een aanzienlijke schade. "

Het schadebedrag ligt overigens nog ruim onder de circa 200 miljoen euro van de grote storm van januari 2007. "Dit ligt daar wel onder. Destijds trok de storm over het hele land, maar niettemin is dit wel een storm die in de top-3 zal komen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen