Nieuws5 aug '13 09:05

Toeristen dupe van malafide praktijken Hongaarse en Bulgaarse autobedrijven

Auteur: BNR Webredactie

Er komen meer meldingen binnen van oplichtpraktijken bij autobedrijven in Hongarije en Bulgarije. Verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance merkt dat vakantiegangers vaker worden opgelicht.

Garagahouders proberen op allerlei manieren vakantiegangers met autopech op te lichten. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren bij het opzetten van een nieuwe band, zegt Audrey Denkelaar van Allianz Global Assistance. "Wij hebben bijvoorbeeld een melding gekregen van iemand die een band liet verwisselen, en wegreed met drie versleten banden. In de garage hadden ze drie goede banden van de autoeigenaar omgewisseld."

Steeds meer Nederlandse toeristen bezoeken Hongarije en Bulgarije. Onder meer om die reden zouden er volgens Denkelaar meer meldingen over malafide praktijken binnenkomen.

Denkelaar adviseert Nederlandse toeristen in Bulgarije en Hongarije om, als dat mogelijk is, tijdens een reparatie bij hun auto in de garage te blijven. Ook zouden toeristen met autopech foto's kunnen maken van de auto, voorafgaand aan de repartie, om te voorkomen dat monteurs gaan rommelen met banden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen