Programma5 nov '11 11:05

Echte mannen tutten als vrouwen

Auteur: Marjolein Niestadt

Gezichtsmaskertjes, kunstnagels of zelfs een Beauty Bootcamp. De moderne man schaamt zich niet voor zijn vrouwelijke kant. Sterker nog: mannen geven steeds meer geld uit aan mode en schoonheid.

‘t Wordt tijd om de lipstick index (als de economie verslechtert gaan vrouwen meer lipstick kopen) te vervangen door de mannencosmetica index. Ondanks de economische malaise groeit de markt voor ‘vrouwelijke’ mannenproducten als kool.

Mannen kopen dure crèmes, modieuze tassen en hippe sieraden. Hun vrije tijd brengen ze steeds vaker door bij de schoonheidsspecialiste, in het wellness centre en (echt waar!) bij de manicure.

Voor mannen die hun vrouwelijke kant wat extra aandacht willen geven, verzamelde BNR de volgende tips.

Crèmes en maskertjes
De huid van een man is héél anders dan die van een vrouw, zeggen de producenten van verzorgingsproducten. Je moet scrubben om ingegroeide haren te voorkomen, de huid glad maken met crème of olie, en de poriën sluiten met aftershave.

De luxe schoonheidswinkels van L’Occitane spelen hier handig op in met een speciale lijn aan mannencosmetica. Wie niet genoeg heeft aan een oog-gel en jeugdigheidsconcentraat kan voor bijvoorbeeld een lekker moddermaskertje terecht bij het stoere MenCare24.

Schoonheidssalon zonder poespas
Schoonheidsspecialistes lonken al langer naar de mannelijke klant, maar nu is er zelfs een salon waar vrouwen niet meer welkom zijn. ManMAN in Amsterdam richt zich puur op mannen.

ManMAN heeft naar eigen zeggen een mannelijke uitstraling, zonder poespas en met duidelijke taal. Want mannen willen nou eenmaal niet als vrouwen worden behandeld, zegt de eigenaresse.

Manicure en kunstnagels
Vergeet ook de handen niet! Met afgekloven nagels en kapotte nagelriemen kun je echt niet meer op een zakelijke afspraak verschijnen. Uiteraard zijn er speciale handcrèmes voor mannen, maar wie meer verzorging nodig heeft gaat naar de manicure of nagelstudio.

Kies bijvoorbeeld voor een lekker paraffinebad, laat je nagels vijlen en polijsten, je nagelriemen verzorgen en je handen masseren. Maar het is tegenwoordig ook helemaal niet gek meer om als man je nagels te laten verstevigen of verlengen.

Beauty Bootcamp
Als je een uurtje in de beautysalon of bij de manicure te kort vindt, kun je je natuurlijk ook een hele dag laten verwennen.

Ga lekker een dagje met je vrienden naar de spa. Of pak het nog grondiger aan en ga meteen een hele week. Wellness-reisorganisatie Puur en Kuur selecteerde een aantal gespecialiseerde oorden die een mix bieden van sport, detoxen, lekker eten (soms zelfs met een wijntje).

Wat moet ik áán?!
Wel of geen das? Streepjes? Knopen? Wat past bij welke gelegenheid? Als je worstelt met deze vragen, raadpleeg dan de stijlpsychiater.

Laat je in de winkel nooit meer om de oren slaan met allerlei vage modetermen. Met de mode-encyplopedie voor mannen praat je gemakkelijk met de verkoper mee.

Paar pondjes teveel? Het magazine Men’s Health heeft tips om slanker te lijken.

Hippe tassen
Je spulletjes in de handtas van je vriendin proppen kan echt niet meer. Échte mannen nemen hun autopapieren, sleutels, portefeuille, zonnebril en mobieltje mee in een hippe mannentas. Hier kun je een mooie kopen:

Sieraden
Als je eenmaal een mooie tas hebt, hoort daar natuurlijk een stoere armband of zelfs ketting bij. De website MannenSieraden is niet voor watjes. En ook bij Sieraden voor Mannen laten ruige surfdudes zien dat sieraden echt niet alleen voor vrouwen zijn. Wie van metaal en schakeltjes houdt kan terecht op Herensieraden.com.

Make up
Tot slot: voor mannen die zelfs de conceiler en het oogpotlood niet schuwen, heeft visagiste Pat McGrath nog wat advies.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen