Nieuws18 sep '11 21:08Aangepast op 19 sep '11 08:09

Strauss-Kahn: ik beging een morele fout

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Dominique Strauss-Kahn heeft zondag volgehouden dat hij het kamermeisje in New York geen geweld heeft aangedaan. Wel zei de voormalig IMF-chef een "morele fout" te hebben begaan.

Strauss-Kahn zei dat twee weken na zijn terugkeer uit New York tegen de Franse tv-zender TF1.

Het is het eerste interview van de oud-IMF topman sinds hij werd beschuldigd van verkrachting.

"Morele fout"
Hij noemde het een "morele fout" dat hij aan had gezet tot seks, maar benadrukte dat hij geen geweld heeft gebruikt. "Het was een zwakte. Erger dan een zwakte", zei hij.

De oud-IMF-topman vertelde dat hij tijdens zijn arrestatie bang was en de indruk had dat hij "vertrapt en vernederd werd, voordat ik zelfs maar een woord kon zeggen". "Als je gegrepen wordt door de kaken van deze machine, heb je het gevoel dat het je kan verpletteren."

Toekomst
Over zijn toekomst zei hij: "We zullen zien". "Ik heb alles verloren en een zware prijs moeten betalen. Eerst wil ik wat rust nemen en de tijd krijgen om na te denken." Hij sluit niet uit zich later weer in te zetten voor "het algemene belang".

Strauss-Kahn betreurde dat hij de mogelijkheid heeft verspeeld om het Franse volk te dienen en definitief niet meedoet met de verkiezingen. Hij was voor het incident de gedoodverfde presidentskandidaat van Frankrijk.

Meer weten? Bekijk hier het hele interview:


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen