Nieuws7 jan '12 11:15Aangepast op 9 jan '12 16:12

Een verkeersplein voor je vakantie

Auteur: Karin Backx

De 21-jarige pionier Rink de Vries ziet kansen in de reiswereld. Hij richt zich op bijzondere, kleinschalige accomodaties en biedt dit via een zelf ontwikkeld online boekingssysteem aan.

'Het is een soort verkeersplein voor je vakantie,' vertelt de jonge ondernemer.  In november 2010 is zijn boekingsplatform bedandbreakfastboeken.nl online gegaan. "Mijn ouders hadden een bed & breakfast en die adverteerden op verschillende websites."

"Ik ging eigenlijk voor ze uitzoeken wat goede websites waren en toen heb ik uiteindelijk zelf een hotelboekingssysteem ontwikkeld," vertelt de jonge ondernemer.

'Het is een direct boekingssysteem,' vult hij aan. 'Mensen kunnen gelijk betalen en aanbieders kunnen hun informatie op elk moment bijwerken.'

Vrij ingewikkeld
De Vries heeft alles zelf uitgezocht wat er in zo'n systeem zou moeten zitten en heeft toen met zijn conceptplan in handen bij verschillende bureaus offertes opgevraagd om zijn site daadwerkelijk te laten bouwen.

De bedragen van de offertes varieerden van 13.000 tot 80.000 euro. "Het is een vrij ingewikkeld systeem, het moet steeds verder uitgebouwd worden en daarom is het kostbaar."

Rink besloot niet voor de goedkoopste te gaan. Hij investeerde zijn spaargeld erin en kon daarnaast nog wat bijlenen van zijn vader. "Ik kon het wel voor de helft van het geld doen, alleen dan had ik niet zo'n uitgebeid systeem. Het moet voor een lange termijn meegaan."

Slim concept
Steven van Nieuwenhuijzen, directeur van D-Reizen, vindt het een slim concept van de jonge ondernemer. "Als hij zich op een grote groep klanten wil richten, krijgt hij te maken met grote partijen als concurenten. Daar leg je het tegen af. Grote partijen kopen grote volumes in en kunnen daardoor meer stunten met de prijs. Hij is specifieker en kwalitatief bezig."

"Bovendien zie je in deze branche dat de hang naar het bijzondere, individuelere en duurzame steeds meer een rol speelt," vult Van Nieuwenhuijzen aan.

"Het is belangrijk dat als zijn concept goed staat dat hij meters maakt en snel groter groeit", adviseert Van Nieuwenhuijzen. "Als je iets goeds in handen hebt, komen de investeerders vanzelf."

Luister elke zaterdag om 11.30 uur naar BNR Generatie Einstein


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen