Nieuws20 jan '12 17:13Aangepast op 23 jan '12 11:14

De smaak van ondernemen in voeding

Auteur: Karin Backx

Advies in voeding en lifestyle. Steeds meer ondernemers zien hier wel brood in. Hoe onderscheid je je op de deze drukbezette markt?

"Ik onderscheid me door de combinatie van voeding en beweging," legt de 22-jarige onderneemster Yvon Vreugdenhil uit. "Mijn aanpak is vooral echt gebaseerd op de gezonde leefstijl. Dan is Sonja Bakker weer in en dan weer niet. Je moet stoppen met dat gejojo en rustig afvallen en op gewicht blijven."

Voor veel mensen is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Vreugdenhil: "Vermageringsdiëten zijn niet effectief. Je moet op een gezonde manier met voldoende voedsel en beweging aan je gewicht komen en het behouden."

Stukje ontspanning
Yvon, die in januari haar bedrijf Westland-Gezond is gestart, is ook al actief als personal trainer in een sportschool. "Ik kan een breed aanbod leveren van voeding, bewegen en gezonde leefstijl. En daar komt ook een stukje ontspanning bij kijken," benadrukt Vreugdenhil.

De jonge ondernemer had niet veel startkapitaal nodig om op te starten. "Ik had wat spaargeld en daar heb ik een gedeelte van aangetrokken. De opstartkosten zijn relatief laag voor me. Ik had een laptop nodig en huur een ruimte op de sportschool."

"Uiteindelijk moet je met je investeringen in het begin ook wel prioritetein gaan stellen," voegt ze hieraan toe. "Op die manier spreid je de kosten wat meer."

Welvaartsziektes

Lifestylecoach Rolien Scheepbouwer wil mensen graag helpen veranderen. "Ik weet hoe het kan om gezonder te leven, bewegen en meer energie te hebben. Al onze welvaartsziektes worden vaak veroorzaakt door een verkeerd leefpatroon en ik wil mensen graag laten weten hoe het anders kan."

Scheepbouwer vindt dat deze generatie veel ambitieuzer is en veel meer weet, dan toen zijn zo oud was als Yvon. "Dat bewonder ik wel van deze generatie."

Luister elke zaterdag om 11.30 uur naar BNR Generatie Einstein.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen