Nieuws16 mrt '12 19:31Aangepast op 17 mrt '12 08:33

Brinkman baalt van fouten rond meldpunt

Auteur: Thijs Baas

PVV-Tweede Kamerlid Hero Brinkman is het niet eens met de manier waarop zijn fractie is omgegaan met de presentatie van het meldpunt voor klachten over Midden- en Oost- Europeanen in ons land.

Eén Vandaag bracht vrijdag een e-mail naar buiten waarin Brinkman het belang onderstreept van het aan de kaak stellen van de problemen en overlast, maar waarin hij ook kritiek heeft op de behandeling van het meldpunt in de fractie.

In de fractie
Door het plan eerst in de fractie te bespreken hadden fouten voorkomen kunnen worden, vindt Brinkman. "De hele uitvoering kwam mij nogal rauw op mijn dak", schrijft hij. Mensen worden volgens hem over één kam geschoren, terwijl "de goede Pool" last heeft van de beeldvorming die wordt veroorzaakt door zijn "asociale dronken landgenoot".

Arbeidsmarkt
Daarnaast vindt Brinkman dat verdringing op de arbeidsmarkt te veel op één hoop wordt gegooid met criminaliteit. "Een meldpunt waar beide problemen gemeld kunnen worden, betekent dan ook vervuiling van de discussie vanaf de start."

Interne verkiezing
Vrijdag zei Brinkman bij de Avondspits van WNL dat het proces tot meer democratisering wat hem betreft ook kan leiden tot een interne verkiezing om het leiderschap, zoals de PvdA die de afgelopen weken heeft gehouden.

Brinkman bouwt zijn uitspraken verder uit in het AD. Brinkman vindt dat de PVV pervers in elkaar zit omdat Wilders in zijn eentje bepaalt wie er op de kieslijst komt. Volgens Brinkman zijn Kamerleden hierdoor geneigd om Wilders kritiekloos te volgen.

Uitlekken
Bij PowNews liet Brinkman vrijdagavond blijken ervan te balen dat de e-mail is uitgelekt. Hij zei te verwachten dat PVV-leider Geert Wilders niet boos is vanwege de kritiek op het meldpunt maar wel teleurgesteld van het uitlekken. De e-mail was volgens Brinkman bedoeld om zijn fractiegenoten goed over het meldpunt te laten nadenken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen