Nieuws21 feb '12 11:14

Friso ook prominent in Oostenrijkse media

Auteur: Harmen Simon Teunis

Het skiongeluk van prins Friso houdt niet alleen de Nederlandse media bezig. Ook in de Oostenrijkse kranten krijgt aanvullend nieuws over het ongeluk een prominente plek.

Het bezoek dat gravin Zaria, de tweede dochter van Friso en Mabel, een dag eerder bracht aan haar vader in het universiteitsziekenhuis in Innsbruck is voor boulevardblad Krone Zeitung reden om groot uit te pakken op de voorpagina.

De Kurier bericht zakelijk dat de politie Florian Moosbrugger, de vriend waarmee prins Friso aan het skiën was, wil verhoren over het ongeval. De politie wilde niet zeggen of Moosbrugger als verdachte of als getuige wordt gehoord.

Eerder gesprek onmogelijk
Een gesprek was eerder nog onmogelijk. De 42-jarige vriend van de koninklijke familie en chef van Gasthof Post in Lech, waar de Oranjes sinds jaar en dag tijdens hun wintersportvakanties verblijven, was te aangeslagen door het ongeval.

De moeder van Moosbrugger, gaf maandag een interview aan de Oostenrijkse televisie. Daarin vertelde ze dat beide skiërs zich veilig hadden gewaand, mede omdat andere skiërs de afdaling ook al hadden gebruikt en omdat er eerder op de dag geen lawines waren geweest toen geprobeerd was die met explosieven kunstmatig op te wekken. Ze vertelde ook over de menselijkheid van koningin Beatrix, die Florian had getroost.

Gerelateerde artikelen