Nieuws8 dec '11 18:20Aangepast op 8 dec '11 18:41

Al-Qaeda eist ontvoering Nederlander op

Auteur: BNR Webredactie

De Nederlander en vier andere toeristen die in het noorden van Mali waren ontvoerd, zijn gegijzeld door de Noord-Afrikaanse tak van terreurorganisatie al-Qaeda.

Dat schrijft al-Qaeda in de Islamitische Maghreb donderdag in een verklaring aan het Franse persbureau AFP. Het ministerie van Buitenlandse Zaken reageert nog niet op het bericht. Een woordvoerder van het departement liet donderdagavond weten daar niet op in te kunnen gaan.

De Nederlander werd vorige maand met een Zuid-Afrikaan en een Zweed ontvoerd in het centrum van Timboektoe. De partner van de Nederlander kon zich in veiligheid brengen. Een Duitser die weerstand bood, werd doodgeschoten. Een dag eerder waren twee Fransen ontvoerd, volgens al-Qaeda spionnen.

Eisen
"We zullen onze eisen binnenkort doorgeven aan Frankrijk en Mali'', stelt al-Qaeda in de Islamitische Maghreb in de verklaring. Het is niet bekend hoe de Nederlander en de andere gijzelaars eraan toe zijn. De Malinese minister van Buitenlandse Zaken Soumeylou Boubeye Maiga zei vorige week te vermoeden dat de vijf nog leven.

Gerelateerde artikelen