Nieuws18 apr '12 11:39

Je kan me gerust bellen. Ik neem alleen niet op!

Auteur: Marjan van den Berg

Ondernemer Roel Bakker is diep teleurgesteld in onze premier. Bakker kreeg Rutte's telefoonnummer, maar toen de nood aan de man was, was er geen gehoor.

Een jaar geleden sprak Bakker met de premier, die hem liet weten: "Ik ben er voor de ondernemers, dus ook voor jou." Er werden kaartjes uitgewisseld en sindsdien was Bakker in het 'gelukkige' bezit van het 06-nummer van premier Rutte.

Aviodrome
Op een zeker moment besloot de ondernemer de premier te bellen vanwege de problemen bij het noodlijdende luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad.

Bakker: "Ik heb daar twee jaar geleden een forse investering gedaan in een 4-D-theater (....) Dat is afgelopen november totaal misgelopen daar. Toen dacht ik: ik ga Mark Rutte bellen. Hij heeft een ondernemerskabinet. Die hebben we nodig."

Geen gehoor
Rutte's telefoon ging over, maar er werd niet opgenomen. Ook was er geen voicemail.

Bakker heeft Rutte's telefoonnummer nu maar weggegooid. "Hij is wel gedaald in mijn achting."

Subsidie
Het verbaast Bakker dat in een stad als Amsterdam veel subsidie wordt uitgegeven aan musea, terwijl het museum in Lelystad geen subsidie krijgt. "Ik kan het tot op de dag van vandaag niet verkroppen dat er geen cent subsidie gaat naar een prachtig museum in Lelystad met cultureel erfgoed."

Overigens is Aviodrome gered door de Libéma Groep uit Rosmalen. Op 28 april gaat het museum weer open.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen