Nieuws10 jun '13 11:15

Verheijen: Pot gebruikt spelers als soldaten

Auteur: Fleur de Bruijn

De trainer van Jong Oranje, Cor Pot, pleegt roofbouw op zijn spelers. Dit zegt inspanningsfysioloog Raymond Verheijen op BNR.

“Hij (Cor Pot red.) is een trainer die zo graag wil winnen dat hij spelers als soldaten of als nummertjes gebruikt. Als een speler geblesseerd is, wisselt hij hem voor een andere speler en kijkt hij niet meer naar hem om. Dat is geen goede manier om met spelers om te gaan.”

Vilhena en Boetius
Verheijen en Pot liggen al een tijd met elkaar in de clinch. Verheijen had forse kritiek op de trainer van Jong Oranje omdat hij spelers onvoldoende rust zou geven met blessures tot gevolg. ‘Na 90 minuten gespeeld te hebben op zondag moesten de Feyenoord-talenten Vilhena en Boetius op dinsdag alweer 45 minuten spelen tegen Kroatië. Dat is een absolute schande. Welke amateurs zijn ervoor verantwoordelijk dat zulke risico's worden genomen met 18-jarige toptalenten’, zei Verheijen begin februari.

Sociale vaardigheden
Pot reageerde als door een wesp gestoken en verweet de inspanningsfysioloog een gebrek aan sociale vaardigheden, een betreurenswaardige reactie vindt Verheijen. “Dit is een hele inhoudelijke discussie. Doordat hij Vilhena en Boetius na een lange vlucht liet spelen kregen ze een enorme terugslag. Boetius liep zelfs een knieblessure op, dat voorspelde ik al.”

EK in Israël
Pot is met Jong Oranje momenteel actief op het EK voor spelers tot 21 jaar in Israël. Verheijen is zeer te spreken over het feit dat de KNVB de begeleidingsstaf van het het A-elftal heeft meegestuurd naar het EK. Ook is Verheijen content met het vertoonde spel. “Ik vond de eerste helft tegen Duitsland heel erg goed en ook zondag tegen Rusland hebben ze redelijk goed gespeeld. Maar je moet ook realistisch zijn: als je zo’n spelersgroep tot je beschikking hebt, moet je wel heel erg je best doen om niet de halve finale te halen.”

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over het EK -21

Pot: verdiend naar laatste vier EK

Jong Oranje ligt op schema

Jong Oranje verslaat Duitsland met 3-2

Jong Oranje begint aan zevende EK


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen