Nieuws16 jan '13 09:48Aangepast op 16 jan '13 16:42

Helikopter gecrasht bij station in Londen

Auteur: Anne-Greet Haars

Bij een spoorstation in het centrum van Londen is woensdagochtend een helikopter gecrasht. Er zijn bij het ongeluk twee mensen omgekomen.

Dat meldt de Scotland Yard. Het toestel kwam neer bij Vauxhall Station in het centrum van Londen. "De politie heeft het over de identiteit van de twee dode slachtoffers nog niet gehad, maar vermoedelijk is één daarvan de piloot. Van de negen gewonden is er één zwaar gewond, vermoedelijk is dat een automobilist. De politie zegt voortdurend: het is een groot incident, maar het had veel en veel groter kunnen zijn", aldus BNR's correspondent in Londen, Lia van Bekhoven.

Hijsrkaan
De helikopter is naar alle waarschijnlijkheid tegen een hijskraan op een gebouw gebotst en vervolgens gecrasht. Het toestel kwam na de botsing neer op straat waar een grote vuurzee ontstond. Volgens Sky News zat er één persoon in de helikopter. "Het gebeurde allemaal in de spits, 8 uur 's ochtends, Britse tijd. De machinist van de hijskraan was 2 à 3 minuten te laat op zijn werk en dat heeft hem het leven gescheeld", aldus Van Bekhoven. 

Dichte mist
"De spits van het gebouw was volgens ooggetuigen slecht te zien, vanwege dichte mist", vertelt Van Bekhoven. "Mensen hoor je zeggen dat ze een enorme knal hoorden en toen de helikopter als een vuurbal naar beneden zagen komen."

"Een groot deel van het verkeer in de stad zat gelijk vast door het ongeval. Straten werden meteen afgezet, stations werden gesloten en dat zijn ze nog steeds. Alle branden zijn nu geblust en de politie onderzoekt de wrakken."

Speculatie
Van Bekhoven vertelt dat er ook veel gespeculeerd wordt - vooral direct na het ongeluk - over dat het misschien een aanslag was van een terreurorganisatie, omdat het vlakbij het hoofdkwartier van de buitenlandse geheime dienst, MI6. "De politie zegt dat er helemaal geen aanwijzingen voor zijn. Het ongeluk gebeurde ook vlakbij de heliport van dat deel van Londen, waar de piloot waarschijnlijk naar wilde uitwijken."

Gerelateerde artikelen