Nieuws27 jan '12 08:10Aangepast op 27 jan '12 09:18

Geen excuses voor uithaal naar Van Bijsterveldt

Auteur: Pieter van den Akker

Bestuurslid Marten Kircz van de onderwijsbond AOB maakt geen excuses voor zijn uithaal naar minister Marja van Bijsterveldt. Dat zei hij vrijdag op BNR.

Kircz zei donderdag dat Marja van Bijsterveld de beroerdste minister van Onderwijs ooit is. Hij voegde daar aan toe dat Van Bijsterveld niet het intellectuele niveau heeft om minister te zijn.

Rampzalig
AOB-bestuurder Marten Kircz was vrijdag te gast bij BNR's Humberto Tan. Die wilde van Kircz weten of hij sorry ging zeggen. Kircz: "De persoon Marja van Bijsterveldt ken ik niet. Het gaat mij om de beleidsmaker, de politicus Marja van Bijsterveldt. In de 38 jaar dat ik voor de klas sta, heb ik het nooit beroerder gehad dan nu. Het beleid van deze minister voor het voortgezet onderwijs is rampzalig."

Wat maakt dat Van Bijsterveldt in zijn ogen de beroerdste minister aller tijden is? "Omdat ze bij mij nooit de indruk heeft gewekt dat ze naar de ongelooflijk complexe wereld van het voortgezet onderwijs heeft gekeken", antwoordde Kircz.

Excuses
De AOB wordt niet meer als serieuze gesprekspartner beschouwd. Of het tijd is om zijn woorden terug te trekken? "Het enige wat ik kan zeggen is dat ik nooit de bedoeling heb gehad de persoon Van Bijsterveldt te beledigen. Als dat het geval is: mijn oprechte excuses. Maar de beleidsmaker Van Bijsterveldt heeft mij heel lelijk in de kou laten zitten en dat neem ik haar zeer kwalijk vanuit mijn leslokaal."

Onfatsoenlijk
Voorzitter Jan van Zijl van de MBO-raad zei vrijdag in BNR Humberto Tan dat hij vindt dat Marten Kircz veel te ver is gegaan met zijn aanval op Van Bijsterveldt. "Deze meneer is geen collega van mij, en ik zou willen zeggen: gelukkig."

Van Zijl ging verder: "Zijn opmerkingen waren zeer ongepast en zeer onterecht. In overwegende mate is ze een zeer deskundige minister. Toch ben ik het regelmatig oneens met deze minister, maar de opmerkingen van deze AOB-meneer zijn zoals gezegd ongepast, onfatsoenlijk, over de grens en onterecht."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen