Nieuws29 apr '12 09:54Aangepast op 29 apr '12 15:16

Satudarah goes België en Duitsland [update]

Auteur: Thijs Baas

De motorclub Satudarah heeft voor het eerst een Belgische afdeling, in Antwerpen. En ook in Duitsland timmert de outlawbende aan de weg.

Dat meldt Het Nieuwsblad zondag over de van oorsprong Molukse motorclub. "De Antwerpse chapter heet voluit Satudarah Belgium District 9'', weet de krant.

"Een concrete locatie voor een clubhuis is nog niet bekend. De Antwerpse afdeling wordt voorlopig nog geleid vanuit Bergen op Zoom, waar het Seaside Chapter van Satudarah is gevestigd.''

Op de eigen website meldt Satudarah verder dat ze in Duitsland de aspirant-afdeling 'Duisburg' hebben opgezet.

Hells Angels
De club komt regelmatig in het nieuws door vermeende spanningen met rivaal Hells Angels. België is bezorgd over de komst van de club. "Tientallen leden van Satudarah zitten in Nederland in de gevangenis op verdenking van moordpoging, geweldpleging, wapenbezit, afpersing en handel in verdovende middelen'', meldt het artikel.

"In vergelijking met Satudarah zijn de Hells Angels rustige jongens. Ze noemen zichzelf niet voor niets de nazaten van de Molukse krijgers". Die gewelddadige reputatie verklaart ook hun spectaculaire groei. Ze veroveren hun terrein desnoods met geweld."

Terwijl Satudurah links en rechts over de grens gaat, wordt het de bende in eigen land steeds moeilijker gemaakt. Zo helpt de gemeente Rotterdam niet mee met het vinden van een nieuw onderkomen voor de jongens. En in Amsterdam mogen ze de kroeg niet meer in, omdat de gemeente bang is dat het café dan gebruikt wordt voor criminele activiteiten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen