Nieuws9 aug '12 20:56

Ophef over Hitler-wijn

Auteur: Melvin Captein

Een Amerikaans echtpaar was not amused toen ze op vakantie in Italië een fles wijn met afbeelding van Adolf Hitler uit het schap trokken. Er loopt inmiddels een onderzoek naar het smakeloze druivensap.

Het Amerikaanse echtpaar ontdekte de wijnflessen tijdens het winkelen in een supermarkt in het Noord-Italiaanse Garda. De Hitler-wijn werd aangeboden samen met flessen met afbeeldingen van onder andere paus Johannes Paulus II op het etiket.

Gekwetst
Het echtpaar, van Joodse komaf, was geschokt en diep gekwetst. Hun eigen voorouders werden vermoord ten tijde van de nazi-terreur. Van het personeel hadden ze slechts te horen gekregen dat "dit geschiedenis is, net zoals Che Guevara''.

Mussolini
Naar aanleiding van het incident kondigde de officier van justitie een onderzoek aan. Minister voor Integratie Andrea Riccardi heeft het antiracismebureau van de regering donderdag om een onderzoek gevraagd. Eerder waren er in Italië soortgelijke gevallen. Onder andere werden flessen verkocht met het portret van de Italiaanse fascistische leider Benito Mussolini.

Vrouwen kiezen op plaatje
Uit onderzoek bleek eerder al eens dat vrouwen bij het uitkiezen van wijn eerder afgaan op het plaatje op de fles. Maar de inhoud van een wijn met een van de grootste oorlogsmisdadigers ooit als uithangbord klok je toch niet graag in je glas. We zijn benieuwd naar de verklaring van de producent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen