Nieuws8 aug '12 16:50Aangepast op 8 aug '12 19:00

Seriemoordenaar blijkt serieleugenaar

Auteur: Mijke Hurkx

Waarschijnlijk is de 62-jarige Thomas Quick niet de ergste seriemoordenaar van Zweden, maar de meest ziekelijke serieleugenaar. De man zit vast voor acht moorden en blijkt onterecht veroordeeld voor vier van de acht.

Nabestaanden van de slachtoffers eisten deze week een onafhankelijk onderzoek van de Zweedse justitie naar het schandaal. Quick blijkt voor minstens vier van de moorden niet terecht te zijn veroordeeld, drie andere zaken worden al opnieuw bekeken. Nu ligt als laatste ook een moord op een Israëli 24 jaar geleden opnieuw onder de loep. Dat meldde de politie van district Dalarna woensdag in de Svenska Dagbladet.

Leugenaar
Quick loog over moorden. De Zweed beweerde bij zijn arrestatie dat hij sinds 1969 ruim 30 moorden had gepleegd. Later trok hij de meeste bekentenissen in. Vaak waren het vermisten van wie nooit een lichaam is gevonden. Twee 'vermoorde' buitenlandse jongens waren zelfs gewoon in leven. Het gerecht veroordeelde hem echter toch voor acht moorden, hoewel voor zes daarvan geen technisch bewijs was.

In de ban
Zweden is in de ban van een man die tussen 1994 en 2001 mogelijk ten onrechte is veroordeeld voor acht moorden. Onder zijn vermeende slachtoffers is een Nederlands echtpaar, dat in 1984 werd omgebracht in het noorden van Zweden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen