Nieuws8 aug '12 12:25Aangepast op 8 aug '12 13:14

The Mirror maakt gouden fout

Auteur: Fleur de Bruijn

Onder de kop Only golden horses, alleen gouden paarden, heeft de Engelse krant The Mirror maar liefst twee pagina’s ingeruimd voor de prestaties van de Engelse ruiters tijdens de Olympische Spelen. Alleen klopt de foto niet helemaal.

Nadat de Britten de Nederlandse springruiters versloegen tijdens een barrage, haalden ze ook een gouden medaille voor hun dressuurprestaties. Reden dus voor de krant om eens flink uit te pakken met een schitterende foto van de ruiters.

Funniest trio
Alleen bleken de fotograaf, de redacteur, de eindredacteur en een ieder die de foto heeft gezien voor publicatie bar weinig verstand te hebben van paardrijden. Of in ieder geval van hun eigen ruiters. Want de krant plaatste niet een foto van de drie Britse ruiters, maar van Edward Gal, Anky van Grunsven en Adelinde Cornelissen: het Nederlandse dressuur-trio. 

Brons
De redacteur van het stuk noemt het trio in het stuk overigens the funniest trio in south-east London. Maar op welke ruiters hij nu doelt? Dat de drie ruiters op de foto geen gouden, maar een bronzen medaille dragen, is kennelijk ook niemand opgevallen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen