Nieuws3 feb '12 20:28Aangepast op 3 feb '12 21:00

Files zo goed als opgelost

Auteur: Bart Tuinman

De files op de snelwegen zijn vrijdagavond zo goed als opgelost. Rond 21.00 uur stond er nog 11 kilometer op drie wegen.

De ANWB verwacht voor zaterdag weinig problemen en gaat ervan uit dat de snelwegen normaal berijdbaar zijn. "Maar de lokale wegen zullen lang niet allemaal sneeuw- en ijsvrij zijn", aldus een woordvoerder. "Heel voorzichtig rijden dus."

Rond 17.00 uur stond er nog steeds 725 kilometer file, maar drie uur later was dat geslonken tot 100 kilometer.

Utrecht
De grootste problemen doen zich nog voor op de A28 tussen Utrecht en Amersfoort. Over de 20 kilometer tussen de twee steden staat het nog helemaal stil. Op de A12 van Arnhem naar Utrecht staat nog 13 kilometer. Een snelweg, de A4 (Den Haag naar Amsterdam), is bij Hoogmade dicht na een ongeluk.

Nog niet van files af
"We zijn voorlopig nog niet van de files af. Veel mensen zijn later vertrokken, waardoor het allemaal wat langer duurt. Bovendien ligt er een dikke bevroren sneeuwlaag op de weg, waardoor er nog steeds langzaam wordt gereden", aldus een woordvoerder van de ANWB.

Ongevallen
Het Landelijk Centraal Meldpunt heeft vrijdag tot en met 20.00 uur ongeveer 1200 telefoontjes gekregen over ongevallen op snelwegen en provinciale wegen. Dat is veel meer dan op een normale vrijdag.

Normaal
Op een reguliere dag krijgt het meldpunt 500 ongevalsmeldingen binnen. De meeste meldingen kwamen van ongelukken op provinciale wegen.

Drukste dag
Donderdag was het bij het LCM de drukste dag deze winter tot nu toe op de alarmcentrale. Toen kreeg de organisatie in totaal ruim 2100 telefoontjes. Dit gaat om verkeersongevallen van personenauto’s en pechmeldingen. Dit is ongeveer vergelijkbaar met de drukste dag afgelopen zomer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen