Nieuws9 aug '12 17:43

Europa-bash-site PVV gaat internationaal

Auteur: Pieter van den Akker

De PVV-website tegen de 'zakkenvullers' van de EU is er nu ook in het Engels. De partij verwacht dat er over de grens veel mensen zijn die zich druk maken om de lonen van ambtenaren en politici.

 "We hopen dat mensen uit heel Europa naar onze website komen en hun steun betuigen'', legde PVV-leider Geert Wilders donderdag uit. Wie het eens is met de klacht van de partij kan naarwww.stopeuprofiteers.comsurfen en daar op een knop klikken.

De knop op de Nederlandse website werd in de eerste drie dagen meer dan 75.000 keer aangeklikt.

Hoge salarissen
Volgens Wilders blijkt uit een recente uitzending van het Belgische televisieprogramma Terzake dat de ambtenaren en politici van de EU 'hun zakken vullen'. Een beginnend ambtenaar verdient volgens de PVV 4.676 euro netto per maand. Een eurocommissaris zou maandelijks meer dan 27.000 euro krijgen, aldus de partij.

De PVV vindt dat er geen Nederlands geld meer naar Brussel mag, zolang daar hoge salarissen en vergoedingen worden betaald terwijl Nederlanders worden getroffen door bezuinigingen.

De PVV wil de resultaten nog voor de EU-top in oktober aanbieden aan premier Mark Rutte en aan de voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen