Nieuws21 feb '12 10:37Aangepast op 21 feb '12 11:09

DSK verhoord over seksschandaal Lille

Auteur: Harmen Simon Teunis

Voormalig IMF-baas Dominique Strauss-Kahn wordt dinsdag door de politie verhoord over seksschandaal dat is vernoemd naar het luxueuze hotel Carlton in Lille.

Justitie in Frankrijk onderzoekt of een club toonaangevende zakenlieden en een hoge politiefunctionaris een internationaal netwerk runden dat zich in seksfeestjes specialiseerde. Tot de mogelijk strafbare uitspattingen rekent justitie zakenreizen van verdachten, die bijvoorbeeld met een reeks 'secretaresses' naar Strauss-Kahn in de VS gingen voor "een soirée privée".

DSK geen hoofdverdachte
De 62-jarige Strauss-Kahn is geen hoofdverdachte, maar zou wel klant van het prostitutienetwerk zijn geweest. Mocht blijken dat hij wist dat er prostituees waren gearrangeerd, kan hem medeplichtigheid worden verweten.

Seksuele uitspattingen in een hotel in New York, maakten half mei vorig jaar een einde aan de loopbaan van de prominente socialist Strauss-Kahn. Hij werd gearresteerd nadat een kamermeisje van het hotel hem had beschuldigd van mishandeling en vrijheidsberoving. De aanklachten werden ingetrokken, maar Strauss-Kahn was toen zijn baan bij het IMF kwijt en was geen leider meer van de Franse socialisten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen