Nieuws17 jan '13 11:19

Verdachten zaak grensrechter blijven vast

Auteur: BNR Webredactie

Drie minderjarige verdachten van de mishandeling en dood van Richard Nieuwenhuizen blijven vastzitten. De rechtbank in Lelystad heeft donderdag besloten hun voorarrest met 30 dagen te verlengen.

Grensrechter
Grensrechter

Volgens de rechtbank is er nog voldoende verdenking tegen de verdachten om ze langer vast te houden. De twee verdachten van 16 en één van 15 jaar zitten al vanaf december vast. In totaal zitten er nog zeven verdachten in voorarrest. Van de zeven verdachten zijn zes voetballers uit het B-elftal van Nieuws Sloten. Eén van de verdachten is de vader van een van de voetballers.

Rechtszaak
Volgende week beslist de raadskamer over het voorarrest van de andere vier verdachten. Het Openbaar Ministerie wil ook hun voorarrest verlengen. Eén verdachte kwam al wel op vrije voeten omdat er niet voldoende reden was om hem nog langer vast te houden.  De eerste voorbereidende zitting is in maart en 30 mei is de inhoudelijke bespreking van de zaak.

De 41-jarige Richard Nieuwenhuizen was grensrechter van bij voetbalvereniging Buitenboys, waar hij op 3 december werd mishandeld. Een dag later overleed hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen