Nieuws25 jan '12 16:17Aangepast op 25 jan '12 16:33

Aleid Wolfsen wéér onder vuur

Auteur: Pieter van den Akker

De burgemeester van Utrecht is weer in opspraak. Aleid Wolfsen zou informatie hebben achtergehouden over een Roma-gezin. Dit probleemgezin zou bij de volgende misstap uit huis worden geplaatst.

De VVD vroeg in februari 2011 of er nog incidenten met het gezin waren geweest. Het college zei van niet. Maar nu blijkt dat het gezin in november 2010 hulpverleners heeft mishandeld. De oppositiepartijen zijn woedend.

Kees Geldof, VVD-fractievoorzitter in de gemeenteraad van Utrecht, vatte het woensdag op BNR samen: "We hebben vorig jaar naar aanleiding van een ander incident gevraagd of er nog meer incidenten waren. Daar is toen door het college met 'nee' op geantwoord. Maar nu blijkt dat er tóch een incident was, waarbij hulpverleners van de ambulance werden gehinderd in hun werk en waarbij politie en hondengeleiders nodig waren om de hulpverleners toch hun werk te laten doen."

Spoeddebat
"We hebben er als raad niet van geweten, terwijl we er wel om gevraagd hadden", zei Geldof. "We hebben een spoeddebat aangevraagd voor volgende week en daar willen we opheldering van de burgemeester hoe dit kan. Van onze mensen blijf je af, helemaal van onze hulpverleners. En hoe het kan dat er bij zo'n 'laatste kans-gezin' niet is ingegrepen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen