Nieuws25 jul '13 15:29Aangepast op 25 jul '13 16:02

Levenslang voor doden Farida Zargar

Auteur: BNR Webredactie

De rechtbank in Rotterdam heeft Patrick S. veroordeeld tot levenslang voor een reeks van ernstige misdrijven, waaronder de moord op Farida Zargar.

Justitie hield S. naast de moord op Zargar verantwoordelijk voor de dood van Nanda Kerklaan, poging tot moord op een Poolse man, een reeks overvallen en het bezit van kinderporno.

De uitspraak van de rechter is confom de eis van het Openbaar Ministerie van afgelopen juni. Volgens de rechter heeft S. nooit een vorm van spijt betuigd en is hij zelfs "trots'' op zijn daden. De rechtbank verwijt S. bovendien dat hij nauwelijks heeft willen meewerken aan psychologisch onderzoek en zich voortdurend heeft beroepen op zijn zwijgrecht. Daarom kon de rechtbank niet anders dan hem veroordelen tot een levenslange gevangenisstraf, aldus een woordvoerster.

Farida verdween in augustus 2010 spoorloos nadat ze haar werk had verlaten. Een jaar later werd haar lichaam teruggevonden, begraven in het Mallebos in Spijkenisse. Een van haar voeten was afgezaagd en werd gevonden in een pot onder de schuur van S.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen